EDUKAČNÍ PROGRAM GALERIE VILLA PELLÉ

Edukační program ve Villa Pellé probíhá v rámci Ateliéru Pellé – platformy pro kreativní vzdělávání v oblasti umění.

Ateliér Pellé se zaměřuje na pravidelné i nepravidelné volnočasové aktivity pro děti ve věku 6–13 let. Doprovodný program Ateliéru Pellé je tvořen tvůrčími dílnami, lektorskými programy a workshopy určenými především nejmladším generacím, dětem, žákům ZŠ i SŠ.

Programy jsou určeny jak pro děti z řad veřejnosti, tak pro školení kolektivy. Ambicí a misí Ateliéru Pellé je poskytnout školám prostor nad rámec školních osnov pro doplnění výuky o to, co se ve škole nedá stihnout. Skrze kreativní lektorské programy, komentované prohlídky k aktuálním výstavám usilujeme o zvyšování povědomí o historii a vývoji dějin umění u mladé generace, reflexy aktuálních směrů ve výtvarném umění a podpořili tak u dětí umění vnímat, osobitě interpretovat a tvořit. Veřejnosti pak Ateliér Pellé nabízí kvalitní program na volný čas s edukačním přesahem.

K tomu využíváme velkorysé prostory galerie Villa Pellé. Programy probíhají přímo v galerii, děti tak tvoří obklopeny umění, na které mohou přímo reagovat vlastní tvorbou. Dále pak zázemí v podobě klubovny, altánu Šiška, útulnou půdu ale i terasy s krásným výhledem do okolních zahrad nebo zahradu samotnou. Spolupracujeme s výjimečnými lektory, umělci a pedagogy.

ATELIÉR PELLÉ nabízí:
  • programy pro rodiny s dětmi formou volnočasových aktivit pro děti od  6–13 let
  • kreativní workshopy a tvůrčí dílny k aktuálním výstavám
  • lektorské prohlídky aktuálních výstav s odborným výkladem
  • kreativní tvůrčí dílny a workshopy pro školy a děti předškolního věku

Doprovodné programy se konají za finanční podpory společnosti FINEP, ČEPS a.s a manželů Petry a Václava Jirků.

SLEDUJTE NÁS